Главна / Вести / Косово и Метохија / Седмодневни боравак деце са КиМ на Тари у организацији Канцеларије за Косово и Метохију

Седмодневни боравак деце са КиМ на Тари у организацији Канцеларије за Косово и Метохију

Канцеларија за Косово и Метохију у сарадњи са Градом Београдом организовала је седмодневни боравак на Тари за две стотине деце са Косова и Метохије из социјално-угрожених породица, а прва група малишана стигла је данас у одмаралиште.

Деца узраста од трећег до шестог разреда боравиће бесплатно у Дечијем одмаралишту „Митровац“ на Тари.

Деца ће бити подељена у две групе због епидемиолошких мера, а прва група ђака на Тару је стигла данас, док ће друга група на овој планини боравити недељу дана касније.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију, Светлана Миладинов изјавила је да је за децу посебно значајно што ће боравити у природи.

– У време када се сви суочавамо са пандемијом коронавируса, важно је и за наше малишане да после периода изолације и ограниченог кретања проведу време у природи, са својим вршњацима. Канцеларија за Косово и Метохију ће и у будућности наставити да подржава све идеје и иницијативе које доприносе бољем животу и одрастању наших најмлађих, јер су они наша будућност – додала је Миладинов.

Check Also

У Приштини одржан протест подршке Слађану Трајковићу; Данашње и наредна два рочишта одложена за средину фебруара

Породица бившег полицајца Слађана Трајковића који је средином децембра ухапшен под оптужницом да је учествовао …