Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић обишао цркву СВ. апостола Петра и Павла у Истоку

Петковић обишао цркву СВ. апостола Петра и Павла у Истоку

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић свој данашњи боравак на КиМ, започео је обиласком цркве Светих апостола Петра и Павла у Истоку, варошици подно обронака Мокре Горе где је разговарао са свештеником ове цркве Небојшом Секулићем.

Свештеник Секулић већ је седам година у служби у овој цркви у Истоку где живи са супругом и четворицом синова, а како истиче оно што им недостаје је мало више деце и мало више слободе која им је често ускраћена.

“Хвала Богу у цркви СВ. апостола Петра и Павла још увек се чују звона, тако да малобројни верници који су се овде вратили имају где да дођу. У самој варошици живи, поред моје  породице, још петоро или шесторо Срба, а у општини Исток има још шест или седам  српских домаћинстава који често сврате у свој храм, где разменимо информације и поразговарамо. Богу хвала, нисмо имали неке веће непријатности у последње време”, каже свештеник Секулић.

Он истиче да је живот у окружењу тежак, али да се труди да као верник шири доброту, јер како истиче и наша вера пропагира мир, љубав и међусобно поштовање.

“Наравно да нам је слобода у многим случајевима ускраћена, али и поред свих тих тескоба успевамо да се окупљамо и опстанемо”, истиче Секулић.

Мали Секулићи Гаврило, Петар, Андреј и Ђорђе школу похађају у Осојану које је од Истока удањено 12 километара, а њихов отац, свештеник Небојша, истиче да је оно што им највише недостаје мало више другара са којима се могу играти, поделити мале дечије тајне, па се чак и некад посвађати,јер је и то и саставни део детињства.

 

Check Also

Петковић обишао шесточлану породицу Гогић у Великој Хочи

Директор Канцеларије  за Косово и Метохију Петар Петковић борави у дводневној посети  у јужној српској …