Главна / Вести / Косово и Метохија / Петар Петковић: На Косову и Метохији вакцинисано преко 22.000 људи

Петар Петковић: На Косову и Метохији вакцинисано преко 22.000 људи

Током посете Дому здравља у Осојану, директор Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић  истакао је да је задовољан што се велики број мештана Косова и Метохије одазвао позиву за вакцинацију.

“Држава Србија много улаже у свој здравствени систем, а тако и у здравствени систем на Косову и Метохији. Зато смо данас у Осојану, да обиђемо Дом здравља и да видимо како функционише, да разговарамо са запосленима и видимо шта је потребно како би унапредили рад ове здравствемне установе. Хоћу посебно да истакнем да сам задовољан одзивом наших људи са простора КиМ када је у питању вакцинација.Ово је такође прилика да позовем наше људе који се још увек нису вакцинисали да на три пункта у три општине, у Рашки, Куршумлији и Бујановцу изврше процес вакцинације. Држава Србија омогућава све четири врсте вакцине. За све са Ким је обезбеђен бесплатан превоз”, рекао је Петковић и додао да је на њима  само да се у најближој здравственој установи пријаве за вакцинацију.

“До данашњег дана укупно је вакцинисано 22.000 наших људи са простора КиМ, док је другу дозу примило 20.000 људи. То је веома значајан број, јер вакцинисањем водимо рачуна о нашим животима, као и о томе да вакцанацијом обезбедимо нормалан живот и да кренемо сасвим инфраструктурним, али и осталим пројектима, које покрећемо. Вжно је да искористимо ову прилику, јер је држава Србија једина у региону која нуди све вакцине а прва је у Европу по броју вакцинисаних”, закључио је Петковић и подсетио да држава Србија, поред финансијске помоћи за Србе са КиМ, даје и 3000 динара за све који су примили бар једну од две дозе вакцине, те да на тај начин желе да подстакну људе да се вакцинишу.

Далибор Јевтић потпредседник Српске Листе, истакао је да је данашња посета Канцеларије за КиМ општини Исток од велике важности.

“Метохија је за нас јако важна и потребно је да се на њу и на сав Српски народ који овде живи обрати посебна пажња. Поред економских потешкоћа, повратници и они који ту живе свакодневно се суочавају са проблемом безбедности. Овом посетом се јасно шаље порука да држава Србија и председник Вучић мисле на сваког Србина и Српкињу ма где они живели  и велико им хвала због тога. Посебна захвалност држави Србији што је обезбедила вакцине и на тај начин додатно помогла у заштити здравља. И ја ћу искористити прилику да позовем све оне који се нису вакцинисали да то ураде, јер ће на тај начин и они дати допринос здарвљу”, рекао је Јевтић.

 

 

Check Also

На Брезовици настављена акција провере илегално подигнутих објеката

Основно тужилаштво у Урошевцу наставило је данас акцију провере објеката који су изграђени на подручју …