Главна / Вести / Косово и Метохија / Министар Ракић и повереник Младеновић: потребна потпуна примена закона о употреби језика

Министар Ракић и повереник Младеновић: потребна потпуна примена закона о употреби језика

Поштовање Закона о употреби језика је кључ напретка сваког друштва, сагласили су се министар за заједнице и повратак Горан Ракић и повереник за језике Славиша Младеновић. Управао зато се мора константно радити на примени овог Закона који је на папиру добар али је његова имплементација недовољно добра закључено је током данашњег састанка. Евидентно је и то да се у неким институцијама закон чак и не примењује, што је веома лоше, наглашено је током састанка министра Ракића са повереником Младеновићем.

Речено је да ће Министарство за заједнице и повратак и Канцеларија повереника за јазике сарађивати по питању указивања на значај потпуне примене Закона о употреби језика и превазилажења језичких баријара у свакодневном функционисању институција.

Министар Ракић и повереник Младеновић су истакли да ће такође заједнички радити на имплементацији стратегије која ће помоћи да се оно што је сада лоше и због чека се закон не примењује суштински промени.

Током сусрета данас је договорено да се неки делови Стратегије Канцеларије поверника за јазике уврсте и у Стратегију Министарства за заједнице и повратак а све у циљу побољшања језичких права, док је  министар Ракић још и казао да се кроз поштовање права на језик угледа и поштовање права невећинских заједница генерално.

Саопштење

Check Also

На Брезовици настављена акција провере илегално подигнутих објеката

Основно тужилаштво у Урошевцу наставило је данас акцију провере објеката који су изграђени на подручју …