Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић и Тодић: Потписани Меморандуми за партерно уређење насеља Сочаница и асфалтирање трасе пута Тресава-Баре

Ракић и Тодић: Потписани Меморандуми за партерно уређење насеља Сочаница и асфалтирање трасе пута Тресава-Баре

Меморандуме о ”Партерном уређењу насеља Сочаница” и ”Првој фази асфалтирања пута Тресава-Баре” у општини Лепосавић, данас су у Министарству за заједнице и повратак потписали министар Горан Ракић и градоначелник Општине Лепосавић Зоран Тодић. Званичници су истакли да ће реализација оба пројекта након данашњег потписивања, бити врло брзо започета и на терену.

Министар Горан Ракић је казао да ће финансијска подршка Министарства за заједнице и повратак добрим и корисним пројектима као што су ови и у наредном периоду бити неизоставна, јер све што је корисно у овом смислу је он увек подржавао и подржаваће.

”Добрим пројектима за урећење платоа, путева, школа, вртића, прављењем нових и реконструкцијом кућа желимо да покажемо да нам је стало до побољшања квалитет живота грађана свих заједница. У оквиру расположивих средстава које Министарство за заједнице и повратак има за ову годину покушаћемо да реализујемо што више квалитетнијих пројеката”, ракао је министар Ракић.

Градоначелник Лепосавића Зоран Тодић истиче да је Сочаница једно од већих насеља на територији општине Лепосавић, да се на пројекат партерног уређења већ дуже време чекало и каже да му је изузетно драго што се данашњим потписивањем меморандума креће са реализацијом.

”Сваки нови пројекат за нас много значи. Искрено верујем да је партерно уређење насеља Сочаница и прва фаза асфалтирања пута Тресава-Баре само почетак свега онога што ћемо заједно са министром Горан Ракићем и министарством на чијем је челу реализовати у будућности”, рекао је Тодић.

Check Also

Ракић: Нерасветљен злочин на Бистрици показатељ да је правда за Србе недостижна

Убиство Пантелије Дакића и Ивана Јововића и рањавање Марка Богићевића, Драгане Србљак, Богдана Букмирића и …