Главна / Вести / Србија / Вучић: Док је СНС-а Србија ће да се пита, нећу потписати независност Косова

Вучић: Док је СНС-а Србија ће да се пита, нећу потписати независност Косова

Лидер СНС и председник Србије Александар Вучић поновио је данас да неће потписати независност Косова и поручио да док је год СНС-а Србија ће да се пита.

Вучић је у обраћјању на седници Главног одбора странке указао да ће Србија бити изложена тешким притисцима, бројним проблемима и мукама.

Подсетио је да ће средином јуна бити настављен дијалог везан за КиМ, те да ће и пре и после тога Србија бити изложена великим притисцима.

„Немојте имати илузија да се разговара на начин да имамо шансу да неку идеју предочимо на другачији начин“, рекао је он истичући да је Србија данас у ситуацији која је изузетно тешка после једностраног проглашења независности Косова, изузимања разговора изван УН, као и одлуке Међународног суда правде и постављања границе на Јарињу.

„Девет година смо се борили и изборили документа за које сам већ тада рекао да ће бити проблем за Албанце. Зато нису испунили ЗСО. Мислите ли да се и они који су потписали са запада узбуђује због тога? Ако би изашли из разговора ми би били криви због напуштања дијалога и не настављамо да причамо, ни сам не знам о чцему. Морамо да учествујемо у дијалогу, да будемо део света“, нагласио је Вучић.

Рекао је да је зато важна Скупштина странке, на којој ће бити могуће да се размишља о кандидатима, јер ће он као председник странке и државе бити изложен највећем притиску.

„Србија је део света, али ако неко мисли да постоји тај притисак могу да поручим нећу да им потписујем признање независног Косова“, подвукао је он.

Указао је да због тога њега нападају.

Пренео је да је донета посебна стратегија, а на којој раде и неки Срби, у којој су написали да је Вучић зликовац који неће да потпише независност, и према којој ће извршити притисак на храбре земље, посебно истичу храброст Грчке.

Тиме, објашњава, они желе да те земље дођу скоро до нивоа признања, па онда уласка, преко других Косова у Нато, те би Срби разумели да је готово када Косово постане чланица НАТО.

Наставиће, додао је, и са криминализацијом његове породице.

„То су радили и уз подршку појединих наших чланова који су помислили да ће добити неки пехар или медаљу од неког из иностранства, или устоличе их на власт. Могли сте да чујете у декларацији коју смо усвојили да је суштина вођења земље у томе да сасмостално доносите одлуке. Да разговарамо са свим амбасадорима, светским и европским лидерима, али да увек смете да кажете да неће одлуке у име Србије доносити ниједан странац, ниједан амбасадор, ниједан светски лидер, већ ми грађани Србије“, подвукао је он.

Рекао је да је поносан што је СНС водила такву политику, те указао да му се гаде људи, па тако и они у сопственој странци који мисле да ће их амбасадори довести на чело странке или на функцију да управљају Србијом.

„Људи хоће да се наш народ пита, а не странци, амбасадори, тајкуни, не они који не желе Србији добро. Док је СНС-а Србија ће да се пита, Србија ће да доноси одлуку“, подвукао је Вучић.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Вучевић: Нико не жели враћање у прошлост, али ни да гази сопствени Устав и призна Косово

Министар одбране Милош Вучевић изјавио је да је Србија увек отворена за дијалог, али да …