Главна / Друштво / Ракочевић: Приоритет нормална комуникација и људи на локалу

Ракочевић: Приоритет нормална комуникација и људи на локалу

Нови председник Удружења новинара Србије (УНС) Живојин Ракочевић изјавио је данас да то удружење има истински, професионални потенцијал, и додао да ће му приоритет у будућем раду бити да се чује глас локалних новинара који су “сјајни на терену, а немају простор да говоре”.

“Ја нисам човек никакве поделе. Јасно је да УНС има дубоки, истински, професионални потенцијал. Хвала вам што сте препознали тај потенцијал и што сте гласали за њега”, рекао је Ракочевић обраћајући се присутнима на Изборној скупштини УНС-а у Београду.

У изјави медијима коју је дао након седнице, Ракочевић је пренео своје утиске поводом избора на место новог председника УНС-а.

“Мој основни утисак је да је на овај начин потиснути, добро организовани и сјајни, маргинални део наших колега добио”, рекао је Ракочевић.

Оценио је да се дијалог у УНС-у протеклих годину дана претворио у, како је рекао, тоталитаризам.

“Говорио сам да је УНС мртав зато што је престао дијалог, зато што смо престали да подржавамо људе који различито мисле од нас, искључивали из удружења и били спремни да осудимо колеге што је недопустиво. С друге стране, марљива, невидљива новинарска сила која ради на терену и која је на највећем удару у унутрашњости одлучила је да ја будем први председник УНС-а који не долази из Београда, у историји тог удружења. То је тренутак у којем препознајем своје колеге на КиМ који 20 година раде и који су се развили демократски, дијалошки, људски у најбољи део УНС-а”, рекао је Ракочевић и захвалио свима који су гласали за њега.

На питање шта ће му као новом председнику УНС-а бити приоритети, Ракочевић је одговорио да ће то бити “нормална комуникација и локални, понижени, маргинални људи који су сјајни на терену, а који немају простор да говоре”.

“То су људи који на локалу носе терет слободе, који су у стању да се изборе са онима који им угрожавају слободу на дневном нивоу”, рекао је Ракочевић и истакао да је суштина УНС-а да кроз њега проговоре управо ти људи.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

За викенд шесторо позитивних на Ковид 19

На територији општине Грачаница током викенда регистровано је шест позитивних особа на Ковид 19. Према …