Главна / Вести / Косово и Метохија / Деца са КиМ одушевљена боравком на Тари

Деца са КиМ одушевљена боравком на Тари

Канцеларија за Косово и Метохију у сарадњи са Градом Београдом организовала је седмодневни боравак на Тари за две стотине деце са Косова и Метохије из социјално угрожених породица, а прва група малишана је завршила свој боравак на овој планини.

Током боравка на Тари, малишанима са Космета је организован низ активности, као што су упознавање са туристичким атракцијама ове планине, спортска такмичења, али и различите едукативне радионице.

“Уз невероватну љубазност наших домаћина, уз припрему и организацију спортско рекреативних активности, едукативних радионица, такмичења,квизова, дискотека, наша деца су овде имала све што је неопходно за један пријатан и леп боравак. Жеља нас из Канцеларије за КиМ је да се деца едукују, друже, упознају, па се из тога роде и нове љубави и другарства”, нагласила је Светлана Миладинов, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Она је додала да је љубазност аниматора у Митровцу на Тари неизмерна и да су деца у сваком тренутку имала њихову подршку и пажњу.

“Деца су васпитана, пријатна и јако срећна што су овде, на Тари, обзиром да они потичу из социјално угрожених породица и ретко имају прилику на напуштају Косово и Метохију. Мислим да је ово за њих једна дивна успомена и да ће им овај боравак овде улепшати живот”, истиче Тања Сантрач, директор Центра дечијих одмаралишта Београд.

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов каже да је због епидемиолошких мера посета Митровцу на Тари подељена у две групе, а сами малишани нису могли да сакрију своје задовољство и утиске.

Миљана Стојановић, учитељица у ОШ “Десанка Максимовић” из Косовске Каменице каже за ТВ Мост да су деца презадовољна и да им је на Тари било прелепо.

Из Канцеларије за Косово и Метохију кажу да се улагањем у квалитетнији живот младих на КиМ улаже у будућност наше земље, али и осигурава опстанак нашег народа у покрајини.

Извор: Тв Мост

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …