Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: ТВ Мост заједно са Канцеларијом за КиМ чини стожер опстанка нашег народа на КиМ

Петковић: ТВ Мост заједно са Канцеларијом за КиМ чини стожер опстанка нашег народа на КиМ

ТВ Мост је кућа свих наших Срба, а заједно са Канцеларијом за КиМ чини стожер опстанка нашег народа на Косову и Метохији, поручио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић прилоком обиласка Дирекције ЈП Мрежа Мост и дописништва ТВ Мост у Београду.

Директор Канцеларије за КиМ обишао је просторије Дирекције ЈП Мрежа Мост и дописништва ТВ Мост у Београду и том приликом се се захвалио нашој кући на тачном и објективном извештавању.

“Увек је част и задовољство обићи ТВ Мост, то је кућа свих наших Срба на Косову и Метохији, то је институција која заједно са Канцеларијом за Косово и Метохију јесте неко ко је стожер опстанка нашег народа на КиМ. Хвала вам пуно на тачном и објективном извештавању, хвала вам што се трудите да представите све оно шта ради Канцеларија за КиМ, хвала вам што стижете тамо где мало ко стиже, хвала вам што извештавате о правом стању на КиМ и када нападају и наше цркве и манастире, и када су различити инциденти и напади на наше људе и њихову имовину. Ви сте увек ту да правовремено известите о свему што се дешава на простору КиМ. Хвала вам, такође, што праву сликуо КиМ, али и праву слику онога што Канцеларија за КиМ преко државе Србије ради на простору наше јужне покрајине, преносите и централној Србији. Важно је да посвећујете доста пажње нашој култури и нашој традицији и нашој цркви. Ви сте значајан бисер на Косову и Метохији, задовољство ми је што сам са вама и да са вама делимо добро и зло када је реч о нашем народу на КиМ. Надам се да ће на крају добро победити и да ћемо се изборити за бољи живот и боју будућност нас и наше деце”, рекао је Петковић.

Исте проблеме, свакао на свој начин, деле и решавају и Канцеларија за КиМ и ЈП Мрежа Мост, па је та сарадња свакодневна и веома успешна.

“То је важно не знају људи у Београду, Крагујевцу, Нишу како се живи на КиМ, а када кажем живи није то само питање како ћете заноћити, како ћете проћи поред билборда Рамуша Харадинаја. Али има и ту различитих прелепих догађаја, како се прослављају славе, венчања, крштења, наши свакодневни животи. Драгоми је када на Косову и Метохији заједно реализујемо моје посете, да заједнички можемо да пренесемо још јачу и снажнију поруку. Од свега што је најважније ја сам вам захвалан што сте ви једна врста и корективног фактора нама у канцеларији за КиМ и Влади Републике Србије, да можете да нам укажете ако и негде погрешимо. Када видимо неки прилог и чујемо за неку породицу да тешко живи одмах реагујемо. Трудимо се да и преко наших председника општина и механизма који има Канцеларија за КиМ реагујемо. Ви некако нађете увек и пре пут до неког важног питања које желите да осветлите и шире, и много вам хвала на томе, то нама значи да можемо да будемо још бољи.

Жеља свих је да се убудуће са КиМ извештава о лепим темама, па је Петковић, како сам каже, најсрећнији када види неку лепу причу.

Резултати које постиже ЈП Мрежа Мост су позитивни, гледаност је велика, а директорка ЈП Мрежа Мост Слађана Иванчевић  посебно се захвалила Канцеларији за КиМ на њиховој подршци и несебичној помоћи.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Јевтић: Посета народних посланица Штрпцу значајна подршка

Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, народне посланице у Скупштини Србије, посетиле су данас …