Главна / Вести / Косово и Метохија / Горан Ракић: Од формирања Заједнице српских општина нећемо одустати

Горан Ракић: Од формирања Заједнице српских општина нећемо одустати

Лицемерни однос албанских лидера према дијалогу и решавању отворених питања између Београда и Приштине мирним путем најбоље осликава последња изјава Аљбина Куртија који је јавно рекао да Приштина нема намеру да формира Заједницу српских општина, односно да примени Бриселски споразум. Овим је Курти данас доказао да је његов однос према дијалогу глума и лаж, и да без спровођења договара о Заједници српских општина неће бити правог дијалога нити било каквих резултата, чиме Курти дијалог унапред свесно осуђује на неуспех- наводи се у саопштењу председника Српске листе Горана Ракића.
У преводу, Курти је овом изјавом у ствари јавно показао да неће дијалог и да не жели нормализацију односа, те да је његово понашање до сада била глума. Ово је уједно шамар Европској унију под чијим покровитељством се одржава дијалог, и која је гарант спровођења споразума, али и најважнији и највећи донатор.
Након ове фрапантне изјаве, којом се руглу излаже читав дијалог, а које долазе свега пар сати након састанака са специјалним представницима САД и ЕУ за Балкан и питање дијалога, поставље се питање где су границе стрпљења посредника и гаранта дијалога, али и председника Вучића чија је рука помирења и даље у ваздуху због неспремности Курија да се од опозиционог лидера пребаци у улогу неког ко мора да доноси одлуке али и примењује потписане споразуме.
Неспровођење споразума из Брисела је само потврда става Београда да у Приштини нема саговорника за решавање питања која оптерећују односе српског и албанског народа мирним путем.
Српски народ и ми његови политички представници добро знамо шта су обавезе Приштине простекле из дијалога, пре свега када је у потању формирање Заједнице српских општина и ми од тога нећемо одустати

– наводи председник Српске листе Горан Ракић.

Check Also

Пахор од Куртија затражио да поштује споразуме са Србијом

Председник Словеније Борут Пахор затражио је данас од премијера и председнице привремених приштинских институција, Аљбина …