Главна / Вести / Косово и Метохија / Поводом Међународног дана деце, у дворишту ОШ „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици приређен је пригодан дечији програм.

Поводом Међународног дана деце, у дворишту ОШ „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици приређен је пригодан дечији програм.

Деца из Предшколске установе „Сунце“ представили су се рецитацијама и кореографијама, након чега су им се придружили чланови витешког удружења „Ред Змаја“ из Грачанице.

Овај дан има за циљ да скрене пажњу јавности на обавезе друштва према деци као и на актуалне проблеме са којима се деца суочавају.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић честитао је деци њихов празник и пожело да одрастају уз пуно осмеха и среће.

„Ово је велики дан за све нас, ово је велики празник за нашу децу која су наша будућност. Улажемо велике напоре да би наша деца правилно одрастала и да имају услове као и сва деца у било ком делу наше Србије. Ми као Општина смо много уложили да наша деце не оскудевају у ничему, изградили смо нови објекат обданишта у Угљару, реновирали смо објекат обданишта овде у Доњој Гуштерици и правимо ново обданиште у Грачаници“, казао је Поовић.

Директорица образовања и културе Бранкица Нићић поручила је да деца од малих ногу треба да знају своја прва.

„Поводом Међународног дана деце Општина Грачаница са ПУ „Сунце“ и Туристичком организацијом Грачаница организовали су ову манифестацију што је од изузетног значаја за децу. Јако је важно да даце од малих ногу знају шта су њихове обавезе али и која су њихова права пре свега, то је нешто где треба да учествујемо сви односно целокупна структура друштва почевши од самих родитеља па васпитача, учитеља, а на крају и власти“, рекла је Нићић.

Манифестацију поводом Међународног дана деце организовали су Општина Грачаница, Предшколска установа „Сунце“, Туристичка организација Грачаница, а од стране Основне школе „Кнез Лазар“ уступљен је простор на коришћење. 

Check Also

Симић: Честитке свим градоначелницима, настављамо политику Вучића на Косову

Потпредседник Српске листе Игор Симић честитао је сви градоначелницима и одборницима Српске листе на преузетим …