Главна / Вести / Србија / Вучић сутра са Палмером и Лајчаком

Вучић сутра са Палмером и Лајчаком

Председник Александар Вучић састаће се данас незванично са специјалним изаслаником САД за Балкан Метју Палмером у Београду, после његове посете Приштини.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак са председником Србије разговараће у четвртак после подне, а после сусрета са Лајчаком председник Вучић разговараће званично и са Метјуом Палмером, са којим ће незванични сусрет имати данас.

Према информацијама Танјуга, после појединачних разговора, председник Вучић, Лајчак и Палмер потом ће одржати заједнички састанак, после којег није предвиђено обраћање медијима.

Лајчак и Палмер су претходна два дана боравили у Приштини, а како је специјални изасланик ЕУ за дијалог изјавио, сврха ове посете је припрема за први састанак премијера Куртија и председника Вучића на високом нивоу, који ће бити одржан за неколико дана у Бриселу.

Палмер је у Приштини поновио став да САД снажно подржавају дијалог Београда и Приштине који би требао да резултира постизањем коначног споразума и међусобним признањем и на заједничкој конференцији за новинаре са Мирославом Лајчаком, рекао да САД није страна у дијалогу, већ партнер који има за циљ унапређење односа две стране.

Палмер је у Приштини поручио и да би Заједница српских општина требало да се формира у складу са договором Београда и Приштине.

Наставак дијалога у Бриселу биће одржан, како се очекује, 15. јуна.

Извор: РТС

Check Also

Петар Петковић: Београд је чврсто и недвосмислено опредељен за дијалог и нормализацију односа са Приштином

Ноторна је и лако проверљива лаж коју је данас на рачун председника Србије Александра Вучића …