Главна / Вести / Косово и Метохија / Миладинов: Вакцинација дала резултате, пет дана без заражених у српским срединама

Миладинов: Вакцинација дала резултате, пет дана без заражених у српским срединама

У српским срединама на КиМ последњих пет дана није забележен ниједан случај заражавања вирусом ковид-19, а како је за Косово онлајн оценила помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов очигледно је да је вакцинација показала одличне резултате, и да је потребно наставити са имунизацијом млађе популације, да би се постигао колективни имунитет.

“Одличне вести нам стижу са Косова и Метохије, где већ пет дана за редом у српским срединама немамо позитивних особа на вирус Ковид 19. То је резултат вакцинације и правовремене имунизације која је у нашој јужној покрајини кренула на време захваљујући Влади Србије. Желела бих да захвалим нашим грађанима на одговорности коју су показали вакцинацијом. Имамо више од 23.000 вакцинисаних и више од 21.000 ревакцинисаних грађана са КиМ. Највише их је у популацији преко 60 година и зато сада апелујем на наше млађе, од 16 до 30 година, да се пријаве и вакцинишу, јер је то прави пут да стекнемо колективни имунитет и што пре победимо коронавирус и вратимо се нормалном животу. Вирус је ту и даље и зато не би требало да се опустимо. Неопходно је и даље поштовање мера Владе Републике Србије и Кризниг штаба”, каже Миладинов.

Она је напоменула и да Канцеларија за КиМ наставља да организује бесплатан превоз за све наше грађане заинтересоване за вакцинацију, на три пункта у Рашки, Куршумлији и Бујановцу.

Извор: Косово Онлајн

Check Also

Јевтић: Посета народних посланица Штрпцу значајна подршка

Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, народне посланице у Скупштини Србије, посетиле су данас …