Главна / Друштво / Новаковић: Медицински факултет се радује новим генерацијама стунената

Новаковић: Медицински факултет се радује новим генерацијама стунената

“Годину и по дана живимо и радимо у посебним околностима. Чињеница је да је корона променила наше животе у потпуности,  рекла је проф.др Татјана Новаковић, деканица Медицинског факултета у Косовској Митровици гостујући у јутарњем програму РТВ Грачаница.

“Ми смо морали да се боримо са вирусом и огромна одговорност је била на лекарима да сачувамо здравље наших суграђана, а нас на факултету и здравље студената. Од појаве коронавируса понашали смо се онако како су мере налагале, било је периода  када је настава била одржавана онлајн, а затим и у мањим групама, али са задовољством могу рећи да смо ову годину прошли прилично добро”, истакла је др Новаковић.

Додала је да се Медицински факултет радује новим генерацијама студената који долазе из разних крајева земље.

“Ово је период када ми имамо пуно активности, јер отварамо врата новој генерацији, новим људима. Наш факултет постоји 52. године и то говори о томе да смо једна озбиљна институција.Сваке године се јавља велики број младих људи који желе да студирају на нашем факултету и са ових простора али из централне Србије”, казала је деканица Медицинског факултета.

Истакла је да је КБЦ база овог факултета јер се ту обавља практична настава, и  професори своје знање, кроз практичну наставу, преносе младим докторима као и оним будућим.

Check Also

Борељ: Дијалог Београда и Приштине једини начин за стабилизацију

Високи представник Европске уније за спољне послове Жозеп Борељ изјавио је данас да и даље постоји …