Главна / Друштво / Поповић уручио помоћ особама са инвалидитетом у Социјалном предузећу

Поповић уручио помоћ особама са инвалидитетом у Социјалном предузећу

Кроз бројне секције и креативне радионице, Социјално предузеће у Грачаници окупља око 300 особа са различитим облицима инвалидитета.
Уз помоћ својих ментора, ови људи којима судбина нимало није била наклоњена у овом Социјалном предузећу исказују невероватне стваралачке потенцијале и способности.
“За нас ово предузеће много значи, на овај начин остали могу видети да и ми постојимо да смо вредни, да имамо воље за радом”, рекао је Стефан Петровић из Чаглавице.
Оно што овим особама много значи је брига и пажња коју добијају од локалне самоуправе. Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је данас Социјално предузеће у насељу Падалиште, где је особама са инвалидитетом, које ту проводе своје време, уручио прехрамбене и хигијенске пакете.Том приликом, Поповић је истакао да ће Општина Грачаница наставити да ради на унапређењу положаја особа са инвалидитетом.
„Општина Грачаница води бригу о најосетљивијим категоријама, проналазимо начине да што више помогнемо деци са иналидитетом, ово је за нас обавеза и често пута апелујем на сва одељења у Општини  Грачаница да поведу рачуна о овој деци и да у складу са могућностима одрадимо акције које иду у прилог да имају што нормалније услове за њихово одрастање. Данас смо њима и њиховим породицама донели и помоћ у виду прехрамбених и хигијенских пакета, оно што посебно радује да ћемо у наредне две недеље организовати екскурзију,  деца ће имати прилику да посете  манастире широм Косова и Метохије. Разговарали смо да у неком скоријем периоду организујемо и изложбу слика јер ова деца овде и стварају предивне слике. Оно што је најбитније јесте да људи који раде у Социјалном инкубатору воде рачуна о њима на један прави начин а Општина ће увек бити ту да свима њима помогне“, казао је Поповић.
На иницијатуву председника општине Грачаница ускоро ће бити одржана изложба радова чланова овог Социјалног предузећа.

Check Also

Борељ: Дијалог Београда и Приштине једини начин за стабилизацију

Високи представник Европске уније за спољне послове Жозеп Борељ изјавио је данас да и даље постоји …