Главна / Друштво / ЈКП “Екологија” у месецу заштите животне средине спроводи акције чишћења

ЈКП “Екологија” у месецу заштите животне средине спроводи акције чишћења

Низом акција и активности које реализује Ј.К.П. “Екологија” из Грачанице обележава се Месец заштите животне средине у свим српским срединама на централном Космету.

У ЈКП “Екологија” из Грачанице кажу да су за сутра планирали уклањање велике дивље депоније смећа у селу Угљару код Косова Поља, а наредних дана, како је планирано, акценат ће бити на уклањању осталих 70 регистрованих дивљих депонија смећа у свим српским срединама на КиМ.

“Дан заштите животне средине није довољно обележити само садњом једног дрвета, или тако што ћемо очистити једну улицу тако да смо у сарадњи са Цивилним сектором и са волонтерима да организујемо месец животне средине. Од 5.маја имамо акције на недељном нивоу, а данас чистимо стазе од траве и смећа које је бачено поред пута. У овој акцији учествује ЈКП “Екологија” и 30 волонтера”, рекао је за РТВ Грачаница Дејан Димитријевић, директор ЈКП “Екологија”.

Од бројних активности које током месеца заштите животне средине реализује ЈКП “Екологија”, екипа РТВ Грачаница забележила је велику акцију чишћења пешачке стазе на путу Грачаница – Лапље Село.

 

 

Check Also

Борељ: Дијалог Београда и Приштине једини начин за стабилизацију

Високи представник Европске уније за спољне послове Жозеп Борељ изјавио је данас да и даље постоји …