Главна / Друштво / Поповић са амбасадорком Француске поводом обележавања Дана животне средине

Поповић са амбасадорком Француске поводом обележавања Дана животне средине

Општину Грачаница данас је посетила амбасадорка Француске Мари-Кристен Бутел, која је, поводом Дана заштите животне средине присуствала тренингу  у школском пчелињаку у Новом Бадовцу. Пре тога амбасадорка је разговарала и са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем.

“Драго ми је да сам данас овде, а повод је Дан заштите животне средине. Поводом тога, данас,  у сарадњи са Удружењем пчелара Нуклеус из Грачанице и Парк компанијом из Преоца, организовали смо тренинг на школском пчелињаку у Новом Бадовцу. Хтела бих да захвалим обема организацијама које  су поставиле кошницу са пчелама на згради амбасаде и тиме промовишемо урбано пчеларство у нашој средини. Велико хвала градоначелнику Поповићу на гостопримству”, рекла је Мари – Кристин Бутел, амбасадорка Француске у Приштини.

“Ово је конкретан пример сарадње између француске амбасаде и Удружења пчелара “Нуклеус”. Драго ми је што је ово Удружење успело да успостави добру комуникацију са амбасадорком. Разговарали смо о доста тема, а Удружење

“Нуклеус” ће имати доста користи у проширењу њихових иницијатива. Ова сарадња ће се наставити и у будућности”, истакао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …