Главна / Вести / Косово и Метохија / Суђење за убиство Оливера Ивановића заказано за 6. и 7. јул

Суђење за убиство Оливера Ивановића заказано за 6. и 7. јул

У Основном суду у Приштини за 6. и 7. јул заказан је почетак суђења за убиство лидера Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” Оливера Ивановића, по оптужници специјалног тужилаштва.

“Апелациони суд у Приштини одбацио је недавно као неосноване захтеве бранилаца, за одбацивање оптужнице и противљење доказа за окривљене Н. С., М. Р., С. А., Д. М. и Р. Б. у случају убиства Ивановића”, изјавила је адвокатица Јована Филиповић, бранилац једне од оптужених особа.

Специјални тужилац оптужене терети за низ кривичних дела која се односе на, учешће или организовање организоване криминалне групе, тешко убиство, злоупотреба службеног положаја или овлашћења и неовлашћено поседовање, контрола или поседовање оружја.

Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године у северном делу Косовске Митровице, испред седишта ГИ “Слобода, демократија, правда”, коју је основао и водио је све до убиства.

Од убиства и након истраге, судски процесс није одмакао од читања и потврђивања оптужнице, поновљених у неколико наврата, све до пресуде Апелационог суда.

Извор: РТС

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …