Главна / Вести / Косово и Метохија / Ивана Поповић и Лав Пајкић у РТВ Грачаница: Борићемо се за сву нашу децу и младе људе

Ивана Поповић и Лав Пајкић у РТВ Грачаница: Борићемо се за сву нашу децу и младе људе

Млади посланици у Скупштини Републике Србије Ивана Поповић и Лав Пајкић, у оквиру своје посете Косову и Метохији, посетили су и Грачаницу, где су обишли Средњошколски центар у изградњи, Омладински центар, село Преоце, а били су гости и председника општине Грачаница Срђана Поповића. Поповић и Пајкић били су и гости емисије Хроника недеље РТВ Грачаница.

Млади посланици наглашавају да су посебно задовољни јер су имали прилике да се сусретну са грађанима, а посебно са омладином у току посете Омладинском центру у Грачаници.

– Оно на шта сам посебно поносна јесте то да смо овога пута имали прилику да видимо једну ведрију слику, да видимо шта је све урађено, да видимо колико су се млади на Косову и Метохији ангажовали, а у славу обележавања Светског дана заштите животне средине могли смо са децом из села Преоце да засадимо дрвеће. У току посете Омладинском центру у Грачаници видели смо како су млади људи врло инвентивни и врло вредни и надам се да ћемо у наредном периоду успети да остваримо много бољу сарадњу, а и да они узврате нама посету, да развијемо заједничке пројекте и идеје. Управо је омладина будућност наше земље и драго ми је да је председник општине Срђан Поповић то препознао и уложио напор и енергију управо у омладину – каже посланица Ивана Поповић за програм РТВ Грачаница.

– Имао сам прилику да посетим наше светиње, али и да разговарам са нашим народом. Ово ми је прва посета Косову и Метохији, али ћу сигурно поново доћи. Сматрам да требамо да што више промовишемо Косово и Метохију, да говоримо нашим суграђанима о животу овде, да представимо идеју посете нашим манастирима и нашим светињама. Сумњам да неко може овде да дође једном, а да се после тога не врати поново јер се осете емоције где год да се нађете. Посебно сам задовољан што смо упознали младе људе. Они су будућност. Улагањем у младе људе, улажемо у будућност. Имајући у виду креативне младе људе које смо упознали, та будућност биће позитивна. И на државном нивоу имамо ту тенденцију подмлађивања, што је и сам наш председник Александар Вучић препознао, имајући у виду да и сами имамо ту привилегију и част да будемо народни посланици – каже за РТВ Грачаницу посланик Лав Пајкић.

Сарадња са народним посланицима наставиће се и продубити у наредном периоду, а како посланици истичу, њихове посете Косову и Метохији наставиће се и убудуће.

 

Check Also

Јевтић: Посета народних посланица Штрпцу значајна подршка

Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, народне посланице у Скупштини Србије, посетиле су данас …