Главна / Вести / Србија / Дачић: Вучић ће информисати посланике о дијалогу

Дачић: Вучић ће информисати посланике о дијалогу

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је разговарао с председником Александром Вучићем о томе да шеф државе информише посланике о дијалогу Београда и Приштине и додао да ће форма и датум седнице тек бити дефинисани.

“Данас и сутра ћемо видети око заказивања седнице Народне скупштине у наредним данима у вези са КиМ. Већ је одређено неколико термина за наставак дијалога (Београда и Приштине) и да нас након тога председник информише о свему томе, да дамо подршку његовој политици и преговорима”, рекао је Дачић на ТВ Пинк.

Дачић је казао и да ће се о уставним променама разговарати у парламенту 7. јуна, и да очекује да ће скупштина двотрећинском већином усвојити предлог промена, односно да ће прихватити иницијативу у начелу, а онда ће у наредним месецима бити дефинисани амандмани.

Председник парламента је још једном подвукао да се промене искључиво тичу начина избора носилаца правосудних функција.

“Не тиче се других тема, као сто су стално најављивали да ћемо ми нешто на брзину да променимо Устав па да избацимо из преамбуле КиМ. То су глупости оних који то причају, не само да су злонамерни него не знају како функционише скупштина и шта пише у Уставу и законима”, рекао је Дачић.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Преминуо Милутин Мркоњић, почасни председник СПС и некадашњи министар

Милутин Мркоњић, некадашњи министар за инфраструктуру и саобраћај, почасни председник Социјалистичке партије Србије (СПС) и …