Главна / Друштво / Откривена спомен плоча доктору Небојши Миловановићу у Доњој Гуштерици

Откривена спомен плоча доктору Небојши Миловановићу у Доњој Гуштерици

У Дому здравља у Доњој Гуштерици откривена је спомен плоча доктору Небојши Миловановићу, бившем директору ове здравствене установе и истакнутом активисти локалне самоуправе.

– Ова плоча пре свега значи сећање и обавезу свих нас да се сећамо наших доктора и људи који су доста учинили за нас, за наш народ и за нашу државу. Данашњи дан је изузетан за мене, пре свега, зато што сам знао једног доброг и поштеног човека који је оставио дубоки траг у нашој општини – рекао је на откривању спомен плоче Срђан Поповић, председник општине Грачаница.

Спомен плоча постављена је на предлог радника Дома здравља, који је подржало и актуелно руководство ове установе.

– У средњој Медицинској школи у Приштини он је предавао фармакологију. Ја сам изузетно поносан на њега као професора, а уједно ми је, док сам био на лекарском стажу у Дому здравља, био ментор. Небојша Миловановић је ово заслужио, и као лекар, и као стручњак, и као професор, и као педагог и кратко као директор Дома здравља – рекао је о доктору Миловановићу, вд директора Дома здравља у Доњој Гуштерици др Саша Младеновић.

Откривању и освећењу спомен плоче, присуствовали су, поред представника локалне самоуправе и КБЦ Приштина у Грачаници и запослени у Дому здравља Доња Гуштерица, пријатељи и родбина преминулог доктора Небојше Миловановића.

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …