Главна / Вести / Косово и Метохија / “Мали сајам спорта” у Косовској Митровици

“Мали сајам спорта” у Косовској Митровици

Министарство омладине и спорта је у сарадњи са Спортским савезом Србије организовало “Мали сајам спорта” у десет градова широм Србије а један од тих градова је и Косовска Митровица, која је данас била домаћин прослављеним и истакнутим спортистима.

Сајам су на Тргу браће Милић свечано отворили председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретар савеза Горан Маринковић, дугогодишњи карате репрезентативац Рифат Мујановић, Дарко Радомировић председник Атлетског савеза Косова и Метохије, Филип Миладиновић кошаркашки тренер, председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић и председник Спортског савеза Косова и Метохије Горан Ковач.

Председник Спортског савеза Косова и Метохије Горан Ковач је том приликом казао да је данашњи дан празник за цело Косово и Метохију, јер је окупио све спортисте са простора КиМ.

„Срећни смо што смо данас овде и што смо, захваљујући Спортском савезу Србије изабрани и привилеговани да између десет градова у Србији, ми будемо у том одабраном друштву и организацији „Малог сајма спорта“. Ми јесмо у Косовској Митровици, али данас је празник за цело Косово и Метохију, па су тако данас са нама и спортисти из Штрпца, Грачанице, Косовског Поморавља, Метохије, Зубиног Потока, Лепосавића, Звечана, Прилужја. Надам се да ћемо и будућности у другим градовима Косова и Метохије оранизовати овакве сајмове спорта, а данас на овом мосту, који је симбол отпора и опстанка на овим просторима, у оволиком броју шаљемо поруку, нашој држави али и међународним представницима, да спорт на Косову и Метохији има будућност као и српски народ“ казао је Ковач.

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић је истакао да сајам приказује Косовску Митровицу на најлепши могући начин.

„Добродошли на Трг браће Милић јер се данас Косовска Митровица приказује на најлепши и најпозитивнији начин. Данашња слика треба да обиђе свет како би показали да смо одлучни да останемо овде и да је будућност загарантована. Ово што ви радите са вашим спортским клубовима и тренерима, не само у Косовској Митровици већ и у свим српским срединама, јасан је доказ да требамо више и јаче да улажемо и стварамо боље прилике и будућност. Ми свакодневно, а то је и наш задатак, овој омладини стварамо бољу будућност и идемо напред сложно, градимо пријатељске односе са свима негујући спорт“ рекао је Спирић.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек је окупљеним малишанима и спортистима поручио да су они будућност и понос овог града али и државе и да ће држава Србија увек бити уз њих и пружити им потребну подршку.

„Као председник Спортског савеза Србије остварио сам заиста изванредне односе са људима са Косова и Метохије и тако ћемо и наставити. Ово је наш трећи долазак у непуних годину дана, и наставићемо да долазимо и да се трудимо, јер ово је заиста лепа слика коју видимо испред себе. Оволики број спортиста треба чувати и неговати, јер сте ви будућност Србије. Децо верујте у своје снове и они ће се остварити . Као мали сам сањао да ћу бити светски и олимпијски шампион и мој сан се остварио и исто тако верујем у све вас. Надам се да ћу за коју годину опет да дођем на Косово и Метохију и да заједно прослављамо неке од медаља које ћете ви освојити за Србију“ поручио је Штефанек.

Спортски савез Србије је Спортском савезу Косова и Метохије уручио донацију у виду спортске опреме и реквизита, која ће малишанима олакшати тренирање.

За најмлађе ово је била прилика и да разговарају са спортским шампионима а на постављеним штандовима могуће је и сазнати више о самом спорту али и о освојеним медаљама и достигнућима спортских клубова са простора Косова и Метохије.

Сајам се одржава у градовима широм Србије и представља промоцију целокупног спорта на локалном нивоу и има за циљ да привуче и анимира што већи број малишана и заинтересованих спортиста.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …