Главна / Вести / Србија / Дачић: Седница о Косову и Метохији 22. јуна

Дачић: Седница о Косову и Метохији 22. јуна

Нова рунда дијалога Београда и Приштине одржаће се у уторак, 15. јуна у Бриселу, најавио је портпарол ЕУ, Петер Стано, а председник Скупштине Србије Ивица Дачић потврдио је да ће 22. јуна бити одржана посебна седница на којој ће се председник Александар Вучић обратити поводом тока дијалога.

Дачић је недавно Т а н ј у г у рекао да би на седници парламента председник требало да представи извештај о дијалогу Београда и Приштине, а након састанка у Бриселу.

“Ми смо још пре неколико месеци разговарали о могућности да се одржи таква седница парламента, али је сада то питање актуелно управо због координације притисака који се врше и на Вучића и на нашу земљу да предузме кораке који су за нас неприхватљиви као што је признање Косова”, рекао је Дачић у недавном интервјуу Т а н ј у г у.

Он је истакао да је у свему томе важно да Србија има политичку стабилност и јединство, а то значи да има институције које се међусобно подржавају.

Дачић је казао да ће, уколико је потребно, предложити и закључке са те седнице због начина на који скупштина ради, а у смислу подршке преговарачком тиму на челу са председником Вучићем у досадашњем току и наставку дијалога са Приштином.

Нова рунда дијалога Београда и Приштине одржаће се у уторак 15. јуна у Бриселу, најавио је раније данас портпарол ЕУ, Петер Стано.

“Састанку ће присуствовати председник Србије, Александар Вучић и по први пут нови премијер Косова, Аљбин Курти”, рекао је Стано.

Стано је додао да ће састанку посредовати шеф дипломатије ЕУ, Жосеп Борељ и специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине, Мирослав Лајчак.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Преминуо Милутин Мркоњић, почасни председник СПС и некадашњи министар

Милутин Мркоњић, некадашњи министар за инфраструктуру и саобраћај, почасни председник Социјалистичке партије Србије (СПС) и …