Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Приштинске власти забраниле посету КиМ Дарији Кисић Тепавчевић

Петковић: Приштинске власти забраниле посету КиМ Дарији Кисић Тепавчевић

Приштинске власти забраниле су вечерас министарки за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарији Kисић Тепавчевић да посети Kосово и Метохију, иако је најава за посету послата на време и у складу са свим процедурама, каже се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Проф. др Kисић Тепавчевић је у склопу својих редовних активности требало да сутра и прекосутра, као професор Медицинског факултета Приштинског универзитета са привременим седиштем у Kосовској Митровици, на Kатедри за епидемиологију, одржи испит студентима треће године. Професорка Kисић-Тепавчевић је долазак на Kосово и Метохију најавила у својству професора, а не у својству министра. Међутим, власти у Приштини вечерас су без икаквог образложења или разлога, преко приштинског официра за везу, одбиле да проф. Kисић-Тепавчевић дозволе сутрашњу посету, којој Приштина на овај начин брутално спречава одлазак на посао, додаје се у саопштењу Петковића.

Истовремено, без образложења је одбијена и молба групе од 39 ходочасника из централне Србије, који су за предстојећи викенд желели да обиђу више светиња на Kосову и Метохији.

По среди је наставак бруталног кршења постигнутих споразума о слободи кретања и споразума о посетама договорених и потписаних у Бриселу између Београда и Приштине.

Скандалозном политиком забрана и баријера Приштина по ко зна који пут демонстрира своје антицивилизацијско опредељење и јасно ставља до знања да се противи свему српском.

Очигледно је да приштински политичари на челу са Аљбином Kуртијем немају ваљану аргументацију са којом би дошли за преговарачки сто у Бриселу следеће недеље, па се сада служе оваквим потезима који директно поткопавају дијалог.

Европска унија као гарант потписаних споразума и посредник у дијалогу не сме остати нема на овакве једностране потезе Приштине и очекујем њихову јасну реакцију.

Извор: Саопштење

Check Also

Канцеларија за КиМ: Поновно рушење плоче несталим новинарима нови притисак на српске медије на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију реаговала је саопштењем поводом поновног скранвљења помен плоче киднапованим новинарима …