Главна / Вести / Косово и Метохија / Министар Ракић: Осим Грачанице финансирамо асфалтирање свих улица и у општини Партеш

Министар Ракић: Осим Грачанице финансирамо асфалтирање свих улица и у општини Партеш

Након јучерашњег потписивања Меморандума о асфалтирању и реконструкцији путева у општини Грачаница, министар за заједнице и повратак Горан Ракић је и са градоначелником Општине Партеш Драганом Петковићем, потписао Меморандум ”Асфалтирање улица на територији општине Партеш”.

Реализацијом пројекта је предвиђено асфалтирање свих улица у овој општини, а министар Ракић је рекао да је ово наставак реализације планова којима је предвиђено да се улагањима у општинама створе још бољи услови за опстанак.

”Инвестицијама у инфраструктуру, желимо да унапредимо живот грађана. Знам да није довољно само улагати у инфраструктуру како би наш циљ био испуњен али ћемо радити и на побољшању осталих сегмената. Желимо да сем рада на повратку, људима који живе овде обезбедимо све неопходне услове за нормалан живот. Министарство за заједнице и повратак ће у оквиру буџетских и законских могућности покушати да уради највише што може јер сматрамо да је наш циљ испуњен једино онда када све оно што смо урадили грађани оцене као позитивним и корисним”, казао је министар Ракић.

Градоначелник Петковић је по потписивању истакао да се Општина Партеш, већ дужи период залаже да се среде неуређене улице и казао да није било пуно разумевања за њихове захтеве све до одржавања састанака са министром Ракићем, током протеклог месеца. Петковић је рекао да му је драго што се врло брзо након постигнутог договора креће са реализацијом једног од најприоритенијег захтева.

Током посете општини Партеш маја месеца, министар Ракић је обећаo изградњу кућа за две социјално угрожене породице. Радови на изградњи једне од кућа ће почети већ наредне недеље.

Саопштење

Check Also

Јевтић: Посета народних посланица Штрпцу значајна подршка

Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, народне посланице у Скупштини Србије, посетиле су данас …