Главна / Вести / Косово и Метохија / Аутобуси враћени са Јариња

Аутобуси враћени са Јариња

Два аутобуса у којима је било око 80 људи који су кренулу на Косово и Метохију после задржавања од неколико сати враћени су са административног прелаза Јариње.

Косовска полиција после задржавања од неколико сати није дозволила улазак на КиМ два аутобуса у  којима је било око 80 људи који су кренули на поклоњење и обилазак српских светиња и алпинисти који су се упутили на Шар планину.

“Ево већ  шести сат ми чекамо, не дају нам ући на КиМ. Иначе долазим из Требиња и редовно посећујемо наше манастире по целој Србији и ево видите ограничавање слободе кретања у 21. веку. Шта се дешава, да ли Европа ово види, да ли свет види ово,  значи тамо људи још увек живе ограђени бодљикавом жицом и то у срцу Европе”, рекао је за ТВ Мост Александар Милчевић из Требиња.

Милан Јовановић из Београда истиче да никада до сада нису имали ниједан проблем.

“Последњих осам година константно долазимо на КиМ организовано преко пријатеља са Универзитета у Београду, различити факултети су у питању, и никада нисмо имали ниједан проблем ниједан најмањи инцидент што се тиче целе територије КиМ. Посетили смо и Поморавље и Метохију, нигде понављам ниједан инцидент до данас када нам је први пут за ових осам година тражен документ који уопште нису тражили ниједном до сад.  У питању је најава путовања за организовано преко 40 људи. Добили смо написмено да је нама забрањемн улазак на територију КиМ од стране приштинских власти”, рекао је Милан Јовановић из Београда.

Аутобуси су се око 8 часова вратили за Београд.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Ракић: Нерасветљен злочин на Бистрици показатељ да је правда за Србе недостижна

Убиство Пантелије Дакића и Ивана Јововића и рањавање Марка Богићевића, Драгане Србљак, Богдана Букмирића и …