Главна / Вести / Косово и Метохија / Ваљдете Дака: ЦИК спремна за организацију локалних избора на јесен

Ваљдете Дака: ЦИК спремна за организацију локалних избора на јесен

Централна изборна комисија у Приштини спремна је да организује локалне изборе на јесен ове године, поручила је председница ЦИК-а Ваљдете Дака и додала да се очекује да ће организација избора коштати око 7,5 милиона евра.

Дака је нагласила да редовни локални избори морају да буду одржани до октобра, како би се испоштовали уставни рокови, преноси приштински Љајми.

Она је нагласила да је буџетом предвиђена организација два изборна круга и обезбеђивање заштитне опреме против корона вируса.

“Наш рачун износи око 7,5 милиона евра, што не значи да ће толико и бити, све зависи од тога колико ћемо кругова имати у колико општина и количине изборног материјала. И овог пута смо рачунали да треба да имамо дезинфекциона средства, маске, рукавице и све остало што је прописано протоколом Националног института за јавно здравље”, навела је Дака.

Додала је и да би проблеми који су се јављали у изборном процесу, могли да буду решени изборном реформом и оцењује да је изборна реформа требало да одавно буде спроведена.

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …