Главна / Вести / Косово и Метохија / Оштре реакције на КиМ на изјаву портпарола Куртија

Оштре реакције на КиМ на изјаву портпарола Куртија

На Косову су се данас појавиле оштре реакције политичара на негирање правне вазности вашингтонског споразума које је изнео портпарол косовског премијера Перпарим Круезију.

Бивша косовска амбасадорка у УН Вљора Читаку осудила је изјаву портпарола Аљбина Крутија и истакла да тај споразум ни у ком смислу не може бити неозбиљна ствар и дечја игра, преноси портал Економиа.

Огласио се и председник Демократског савеза Косова Љумир Абдиџику, који је навео да је сваки међународни споразум постигнут са САД обавезујући.

Посланица Демократске партије Косова Бљерта Делију-Кодра рекла је да је Курти овим ставовима прогласио Белу кућу за непријатеља.

Она је додала да је тиме што је оспорио правну вредност Вашингтонског споразума Курти оспорио и легитимитет потписа бившег америчког председника, преноси Економиа онлајн.

Портпарол косовске владе Перпарим Криезију изјавио је јуче да Вашингтонски споразум нема правну вредност јер се парламент у Приштини није изјаснио о њему.

Он је у интервјуу за Економиа онлајн рекао да је споразум потписан у Вашингтону између Косова и Србије нелегитиман, јер га је потписала влада Авдулаха Хотија, која је, према његовим речима, такође нелегитимна.

Амбасадор САД у Пришитни Филип Коснет рекао је раније да се сви споразуми, о ЗСО као и Вашингтонски морају применити.

Check Also

У Грачаници за пет дана 12 инфицираних

У пртеклих пет дана вирус Ковид-19 откривен је код 12 особа, саопштио је Кризни штаб. …