Главна / Политика / Захарова: САД себи да уведу санкције због Југославије и Ирака

Захарова: САД себи да уведу санкције због Југославије и Ирака

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да САД, пре него што изговоре реч “закон”, прво морају да уведу санкције себи због Југославије и Ирака, као и због убијених широм света.

“Од када су Сједињене Државе почеле да живе по законима? Начин њиховог деловања у Организацији за забрану хемијског оружја не потпада ни под један закон – то је потпуно безакоње. Прво нека казне сами себе санкцијама за Југославију и Ирак, милионе убијених и осакаћених. Тек тада могу да изговоре реч ”закон” “, написала је Захарова на Телеграму.

Портпаролка Беле куће Џен Псаки изјавила је претходно да недавни састанак председника САД и Русије Џозефа Бајдена и Владимира Путина у Женеви није донео никакве промене у политику санкција Вашингтона према Русији.

Према њеним речима, закон предвиђа да Бела кућа настави да разматра ограничења у вези са употребом хемијског оружја.

Сједињене Америчке Државе наставиће да уводе санкције руским компанијама и организацијама које учествују у пројекту Северни ток 2, најавио је јуче саветник америчког председника националну безбедност Џејк Саливен.

Он је такође рекао да ће САД увести додатне санкције Русији због третмана опозиционара Алексеја Наваљног, чим буде “утврдила праве мете”.

Извор: Танјуг

Check Also

Сарацин: Коначни циљ Немачке је да Косово буде у НАТО

Немачки изасланик за западни Балкан Мануел Сарацин изјавио је да је крајњи циљ Немачке да …