Главна / Вести / Србија / Дрецун: Скупштина ће имати све важнију улогу у преговорима о КиМ

Дрецун: Скупштина ће имати све важнију улогу у преговорима о КиМ

Седница Скупштине Србије на којој ће председник Александар Вучић поднети извештај о преговарачком, процесу за Косово и Метохију је битна јер ћемо у наредном периоду имати све важнију улогу Скупштине у том процесу, изјавио је данас председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун.

Он је гостујући на ТВ Првој оценио да Аљбин Курти и Вјоса Османи месецима настоје да онеомогуће напредак у преговорима.

“Курти је потпуно незаинтересован за било какав напредак и приштинска страна не жели ништа да примени што је раније договорено. То је политички штетно и нерационално. Крути се понаша као неко ко не зна шта је поилитика. То је пут ка даљој дестабилизациији и нарушавању одноша и квалитета живота свих на Косову”, рекао је Дрецун.

Он је додао како не може да буде оптимиста и да каже да ће бити напретка у преговорацком процесу, јер на КиМ је све више напада на српски народ, његову имовину и СПЦ.

Дрецун је упозорио на понашање приштинских власти које уводе све више Албанаца у полицијекс снаге на северу КиМ, противно правилу да полицијске снаге одражавају етничку слику на терену.

На северу КиМ је 95 одсто Срба, а они су убацили у полицијске јединице 33 одсто Албанаца чиме су обезбедили значајне албанске снаге под оружјем што је претња за Србе”, оценио је Дрецун.

Check Also

Грађани су изгласали уставне промене на референдуму

Грађани су изгласали уставне промене на референдуму и Србија је данас послала веома позитивну слику …