Главна / Вести / Косово и Метохија / Далекосежност председникових порука ће у годинама пред нама показати пун значај за очување српског националног бића

Далекосежност председникових порука ће у годинама пред нама показати пун значај за очување српског националног бића

Председник Србије Александар Вучић одржао је јуче у Скупштини Србије историјски говор заснован на рационалном, одговорном, али пре свега државотворном промишљању и односу према питању Kосова и Метохије, али и српском националном питању уопште.

Далекосежност и озбиљност председникових порука, уверен сам, тек ће у годинама пред нама показати пун потенцијал и значај за очување српског националног бића, посебно на простору наше јужне покрајине – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића.

Због тога су јучерашњи председников говор, али и одговори посланицима својеврсни камен међаш наших националних црвених линија у којима нема места признању Kосова и Метохије, нити понижењу наше државе и народа, али има места за дијалог, компромис и договор, као предусловима дугорочног мира и безбедности, али и нашем развоју и просперитету, без којих нам нема ни останка и опстанка на простору Kосова и Метохије.

Само захваљући снажној Србији ми смо у стању да помажемо нашем народу на простору Kосова и Метохије, али и свуда у земљи и расејању. Пример никад јаче економске подршке државе Србије су и бројни капитални пројекти и улагања на Kосову и Метохији, о којима је председник јуче, такође, подробно говорио.

Због тога је било тешко, али прекопотребно, чути све демографске пројекције и реално стање на терену, насупрот самообманама и бајкама којима смо деценијама уљуљкивани.

Једино таквим храбрим порукама, по којима је председник Вучић познат, гледајући проблемима директно у очи, можемо превазићи све изазове који су пред нама.

Замрзнути конфликт, онако како га прижељкује део неодговорних појединаца данас, није ништа друго него тињајући сукоб који може да експлодира, а у који би, они који данас нападају Србију, да гурају сву децу, осим своје.

Због тога су разни Јеремићи, Ђорђевићи, Тадићи и Ђиласи јуче морали да хватају белешке из говора председника Србије, а не да кукавички нападају председника на друштвеним мрежама и у њиховим медијима.

Најважније је ипак, да је председников историјски говор, осим великог општег интересовања, са великом пажњом дочекан међу српским народом на Kосову и Метохији и да су они ти који су поруке председника Вучића разумели и подржали, јер само снажно, сложно и заједно можемо да будемо брана свима онима који нам не желе добро, или властите интересе стављају испред националних – наводи директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Check Also

Петковић: Наставља се Куртијев терор над Србима, његови специјалци упали у Косовску Митровицу

Наставља се Куртијев терор над Србима, његови специјалци упали су малопре и у просторије ОИК …