Главна / Вести / Косово и Метохија / Министар Ракић и градоначелник Радојевић потписали Меморандум о уређењу зелених површина у центру Северне Митровице

Министар Ракић и градоначелник Радојевић потписали Меморандум о уређењу зелених површина у центру Северне Митровице

Пројекат уређења зелених површина у улици Краља Петра I у Северној Митровици, данас је потписивањем Меморандума између Општине Северна Митровица и Министарства за заједнице и повратак званично започет. Након инвестирања у опремање просторије за теретану у Спортској хали у Северној Митровици, уређења фасада на зградама ”Старо Бериље”, ово је још једна значајна инвестиција за овај град која се заједнички финансира од стране УН Хабитата, Министарства просторног планирања и Општине Северна Митровица, казао је министар за заједнице и повратак Горан Ракић.

“Центар града у Северној Митровици ће по завршетку пројеката које финансирамо изгледати далеко боље и уређеније. Данас када смо започели са овим пројектима, грађанима Северне Митровице могу да поручим да ће бити још значајних инвестиција”, казао је министар Ракић.

Градоначелник Милан Радојевић је по потписивању Меморандума ракао да му је драго што ће центар Северне Митровице, након реализације два значајна пројекта, по уређењу добити изглед великих уређених градова.

”Заједно са министром Ракићем можемо много да урадимо и идеје које смо имали сада уз његову помоћ и реализујемо. Радује ме што нашим грађанима можемо да саопштимо овако добре вести. Трудићу се да их у будућности буде што више. Северна Митровица и њени грађани заслужују да имају добре услове за живот у сваком погледу”, казао је Радојевић.

Потписивању Меморандума ”Уређење зелених површина у улици Краља Петра I између два кружна тока у Северној Митровици” присуствовала је и заменица градоначелника Адријана Хоџић, која је том приликом казала да је сама чињеница да је општина Северна Митровица административни центар, студентски град у којем се налази Приштински Универзитет, реализација једног оваквог пројекта је апсолутно оправдана.

”Наиме, свакога дана градимо нешто ново и трудимо да се да у сваком погледу унапредимо услове живљења у општини Северна Митровица и кроз овај пројекат желимо да пошаљемо јасну поруку свима да Општина Северна Митровица јесте општина са перспективом и добрим могућностима за планирање будућности.”

Check Also

Борељ: Нови текст предлога прослеђен Београду и Приштини

Високи представник за спољну и безбедносну политику ЕУ Жозеп Борељ поручио је да је последња …