Главна / Економија / Небојша Миловановић: Спремни смо да подржимо људе који желе да своју идеју реализују

Небојша Миловановић: Спремни смо да подржимо људе који желе да своју идеју реализују

У овој години општина Грачаница остварила је низ пројеката чиме је поспешила економски развој. Већина тих пројеката односи се на породичне бизнисе, стартап програме, пројекте чији ће носиоци бити жене, као и пројекте у области пољопривреде. Директор економског развоја општине Грачаница Небојша Миловановић истиче за Јутро РТВ Грачаница истиче да су ови пројекти од великог значаја и да великом броју људи могу донети зараду и економско оснаживање.

– Имамо јако добру сарадњу са многим организацијама које овде функционишу, као што су PREDA, ASB, IOM, Help и многе друге. Пре неколико дана имали смо потписивање завршне фазе за 21 грант, односно за покретање 21-ног малог бизниса. Организација ПРЕДА је обезбедила грантове у износу од по 2500 евра, од чега је 1800 евра био грант саме организације, док је остали део суфинансирала општина – каже Небојша Миловановић, директор економског развоја.

Ми смо спремни да подржимо све оне људе који желе да неку своју идеју реализују, каже Миловановић, наглашавајући да сви они који имају проблем са аплицирањем за пројекте односно за започињањем малих бизниса, увек могу да се обрате Центру за економски развој или управо њему, како би добили сву неопходну помоћ.

Уколико се породица или појединац покаже успешним у вођењу бизниса, увек постоји могућност да настави са проширењем свог посла, а на тај начин и могућност да запосли и друге.

Опширнији разговор можете погледати на видео снимку.

Check Also

Ђоровићима из Лапљег Села уручена нова опрема за производњу торти и колача

Нова опрема и помоћни уређаји за израду торти и колача у вредности од преко 4 …