Главна / Некатегоризовано / У школама на централном Космету почело полагање матурског испита

У школама на централном Космету почело полагање матурског испита

Данас  је у свим oсновним школама на централном Космету одржано полагање матурског испита из Српског језика. У школи „Миладин Митић” у Лапљем Селу  тест су полагали и ученици Основне школе  “Аца Маровић” из Косова Поља уз придржавање мера прописаних од стране министарства.

“Данашње полагање испита протекло је како треба уз поштовање свих мера прописаних од стране  Министарства здравља. Ученици су у смањеном броју распоређени у више учионица, девет ученика  са по два дежурна наставника уз одређену дистанцу. Надам се да су ученици задовољни својим радом а за резултате сачекаћемо повратну информацију из Министарства просвете ”, рекао је директор Основне школе  „Миладин Митић”  Љубиша Караџић.

Ученици су истакли да су задовољни и питањима и својим одговорима, чак су очекивали да ће тест бити тежи.

Какве ће резултате показати ђаци знаће се после полагања комбинованог и теста из математике. Очекивања су да ће резултати бити задовољавајући имајући у виду специфичне услове у  којима се настава због пандемије  одвијала.

„Због мера које су биле на снази и присуства деце у школи спроводили смо и онлајн наставу и уживо наставу, тачније деца су била подељена у две групе где су наизменично долазила у школу , а  све то изискивало је доста већу пажњу  ученика и рада наставника са њима. Искрено се надам да то неће пуно пореметити резултате теста,” додао је Караџић.

Након прелиминарних резултата ученици ће имати  право жалбе и комисјијски увид у тестове које су полагали , све до објављивања коначних резултата  рангираних са листом жеља за упис у средње школе.

Check Also

Кфор допремио воду за пиће повратницима у Љевоши

Војници италијанског контингента Кфора допремили су воду за пиће повратницима у селу Љевоша код Пећи, …