Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Видовдан провести у радости уз подршку народу на КиМ

Вучић: Видовдан провести у радости уз подршку народу на КиМ

Председник Александар Вучић изразио је уверење да ћемо национални празник Видовдан сутра провести у радости јер Србија брзо напредује и посебно га честитао српском народу на Косову и Метохији и монаштву у светињама Српске православне цркве у јужној покрајини.

“Верујем да ћемо Видовдан провести у радости јер Србија брзо напредује, са погледом у будућност и много изазова који нас очекују, али чврсто опредељени да чувамо своју земљу, да је штитимо, да се убрзано развијамо и напредујемо”, казао је Вучић на Пештеру где је присуствовао војној вежби Муњевити одговор, а одговарајући на питања новинара.

Такође, истакао је и да ћемо Видовдан провести уз подршку српском народу на КиМ, који се труди да сачува своја огњишта и монаштву СПЦ у јужној покрајини које чува наше цркве и огњишта нашег народа.

Најавио је и да ће сутра Видовдан бити прослављен у Крушевцу, који ове године слави и 650 година постојања, а након тога и у Крагујевцу где ће бити одржана војна вежба.

“Све што су људи могли да виде данас на Пештеру, моћи ће да виде сутра у Крагујевцу”, казао је.

Председник је, одговарајући на критике што се на војну вежбу позивају деца, казао сматра да нема ништа лепше ни за људе, ни за децу да виде оруђе и снагу наше војске, а да им притом нико не држи никакве политичке говоре.

“Треба да дођу да виде како изгледа панцир, пасарси, да уђу у те машине, да похвалимо нашу индустрију, да виде какво оруђе имамо, да виде како изгледају модернизовани тенкови, шта има лепше и за људе и за децу да тако нешто виде, а нико им не држи никакве политичке говоре или било шта и нико им не каже да је то обавезно”, казао је председник.

Додаје да су те критике у духу тога да поједини морају да урушавају своју војску, земљу, све што вреди у држави на сваки начин.

“Ми не бисмо били ми да не постоји таква кампања”, закључио је Вучић.

Извор: Танјуг

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …