Главна / Друштво / Комадант Кфора Федеричи присуствовао војној вежби Војске Србије

Комадант Кфора Федеричи присуствовао војној вежби Војске Србије

Осим припадника Војске Србије и највиших званичника Републике Србије, војној вежби “Муњевити удар 2021” на Пештеру присуствовао је и комадант Кфора генерал-мајор Франко Федеричи.

“Снага наше војске биће драстично увећана и измењена у наредних девет месеци”, најавио је председник Србије Александар Вучић оцењујући да повећана снаге војске показује и снагу државе јер, како је навео, то не би било могуће да није веће финансијске снаге, преноси Тањуг.

Вучић је по завршетку војне вежбе “Муњевити удар” на Пештеру казао да ће држава наставити да улаже у нашу армију.

“Не интересује нас да икоме претимо, не интересују нас сукоби, ратови, али нас интересује да увек можемо да будемо у стању да своју земљу и народ одбранимо. Ништа више од тога, ништа лепше од тога, ништа часније није од тога”, казао је председник.

Захвалио се припадницима Војске Србије који су, како каже, фантастично извели вежбу и указао је на оно што су сви данас могли да виде.

У том смислу навео је да је по први пут на нашем небу данас могло да се види 11 мигова 29, од којих је осам “тукло” ракетама ваздух – земља, а три која нису, потпуно су модернизована и виде са својим радарима до 110 километара далеко и боље од осталих.

Вучић каже да је тиме ловачка авијација Србије добила посебну снагу.

Такође, на вежби су могла да се виде четири Г4, 25 ловаца или бомбардера у ваздуху, којих је ВС до пре неколико година имала четири, пет, и то мањег квалитета.

“Оно што смо видели да морамо да појачавамо су беспилотне летелице. Већ смо набавили нешто, наручили смо нове, наручићемо више”, казао је Вучић.

Истиче и посебно задовољство што је данашњем приказу вежбе присуствовао и командант Кфора и поручује да Србија мора да сарађује са јединицама Кфора.

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић одговорио Обрадовићу: Јесам чиновник, али бар нисам празноглави букач

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић одговорио путем друштвених мрежа лидеру опозиционе партије Двери, Бошку …