Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђаковица: Прете да ће насилно иселити Драгицу Гашић

Ђаковица: Прете да ће насилно иселити Драгицу Гашић

Једно албанско удружење породица несталих током рата на КиМ најавило је за сутра протест у Ђаковици због повратка у тај град Драгице Гашић (59) и запретило да ће је, ако општина не реагује, насилно иселити, преноси приштински Репортери.

Из удружења под називом “Мајчини позиви” поручили су да, како су се изразили, “ратним злочинцима није место у Ђаковици” и назвали “срамотном” одлуку општинских власти да се Гашићевој дозволи повратак у Ђаковицу.

То удружење тврди, како преноси Косово онлајн, да је Гашићева “радила у насилним органима Србије током 1999. године”.

Фердоније Черкези, из истог удружења, позвала је грађане Ђаковице да у понедељак у што већем броју дођу на протест испред зграде у којој је смештена Гашићева и оценила да је неприхватљиво коришћење општинске имовине за насељавање Срба.

Драгица Гашић, која је једина Српкиња у Ђаковици, где више нема Срба, претходних дана је учестало била на мети албанских екстремиста, а 11 невладиних организација из тог града најавило је подношење иницијативе да се она заувек протера са кућног прага.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је раније за Танјуг да је недопустиво системско прогањање којем је претходних дана изложена повратница Драгица Гашић, која је после 22 године одлучила да се врати у родни дом, и додао да ће се Канцеларија ангажовати да јој помогне и осигура безбедност.

Извор: Танјуг

Check Also

Тодић: Ноћ протекла мирно, радови прекинути

Председник Привременог органа Општине Лепосавић Зоран Тодић изјавио је да је ноћ у селу Дрен …