Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Петиција у Ђаковици говори о атмосфери на КиМ и о томе шта Срби на КиМ могу да очекују

Вучић: Петиција у Ђаковици говори о атмосфери на КиМ и о томе шта Срби на КиМ могу да очекују

Александар Вучић изјавио је да петиција 11 невладиних органиyација општине Ђаковица да се Српкиња, која се вратила у Ђаковицу исели што пре, говори о атмосфери на Космету и о томе шта Срби на Косову и Метохији могу да очекују.

На питање новинара ТВ Мост у вези са том петицијом, да ли је уопште могућ повратак Срба на КиМ, Вучић је рекао да Албанци Ђаковицу сматрају “забрањеним градом” због злочина који су почињени, а да истовремено нису ни споменули породицу Шутаковић, нити се макар извинили за троје деце и њихове родитеље које су побили, док Србима не дозвољавају више ни на гробље да оду.

“То није велика новост, а проблем је што и тамошње цивилно друштво, као и политика, сви заједно са њиховим страним менторима, дишу истим плућима, на исти начин и то је суштина нашег проблема”, рекао је Вучић.

Зато је, истакао је Вучић, на нама да покушамо да мењамо слику у свету и да се изборимо за поштовање права српског народа.

“Хоће ли се још неко вратити у Ђаковицу? Неће, али ово говори о атмосфери и о томе шта Срби могу да очекују на Косову и Метохији”, указао је Вучић и додао да је посао Београда да настави да се бори.

“И баш зато данас, на Видовдан, наша одлучност и решеност да се боримо, да чувамо здраву памет, да се боримо рационално, мора да превлада у будућности, да бисмо имали много деце у Крушевцу, Косовској Митровици, Шилову, Ранилугу, свуда на КиМ”, рекао је Вучић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

На Брезовици настављена акција провере илегално подигнутих објеката

Основно тужилаштво у Урошевцу наставило је данас акцију провере објеката који су изграђени на подручју …