Главна / Вести / Косово и Метохија / Газиместан: Полиција проверава све, некима запленила мајице

Газиместан: Полиција проверава све, некима запленила мајице

Косовска полиција блокирала је главни пут у Грачаници, а проверава и све особе које улазе у двориште меморијалног комплекса на Газиместану, где се више десетина Срба са Косова и Метохије окупило како би прославили Видовдан, јавља Коха диторе.

Косова прес преноси да су чланови косовске полиције на улазу у Газиместан запленили мајице појединих српских младића, које су сматрали провокативним и на које гледају, како се наводи, као на “подстицање на мржњу”.

На фотографијама које је објавио Косово прес види се и патријарх српски Порфирије, што наговештава да је он стигао на Газиместан.

Како наводи Коха диторе, косовска полиција, снаге КФОР-а и припадници УНМИК-а “воде рачуна о њиховој безбедности и поштовању реда на Газиместану”.

Полиција је претходно блокирала главни пут у Грачаници, приморавши грађане да користе друге путеве, што је довело до тога да се створе велике колоне возила.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Пахор од Куртија затражио да поштује споразуме са Србијом

Председник Словеније Борут Пахор затражио је данас од премијера и председнице привремених приштинских институција, Аљбина …