Главна / Друштво / Кисић Тепавчевић обишла Центар у Звечанској

Кисић Тепавчевић обишла Центар у Звечанској

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић обишла је данас Центар за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска.

Кисић Тепавчевић је са сарадницима у оквиру објекта Стационар, у коме борави укупно 157 деце, обишла радне јединице Смештај уз интезивну подршку и Прихватилиште за децу, где је тренутно 21 дете.

Констатовано је да су смештајни услови добри, да су запослени посвећени деци и бризи о њиховим потребама, а да осим тога значајне напоре улажу у рад са њиховим породицама и укључивању деце у образовни процес, саопштило је ресорно министарство.

“Значајан број деце има изражене потребе за интезивнијом здравственом заштитом, што великим делом запослени у овој установи преузимају на себе. Деца су негована, задовољна, комуникативна”, каже се у саопштењу.

У наредном периоду Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ће код Министарства за бригу о породици и демографију иницитари покретање поступка преиспитивања оправданости боравка у институцији (домски смештај и прихватилиште) деце млађе од три године.

Представници Министарства обилазе установе социјалне заштите за смештај корисника, а које је 2019. године обишла Иницијатива за права особа са менталним инвалидитетом, на основу чега је настао извештај те навладине организације.

Представници Министарства наставиће обилазак свих установа социјалне заштите за смештај корисника у оквиру својих редовних послова и надлежности, а у циљу побољшања квалитета услуга и отклањања евентуалних неправилности, наведено је у саопштењу.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

У Грачаници промовисана књига проф. др Стојана Секулића “Косовска хроника Томислава Секулића”

Познаваоци лика и дела Томислава Секулића имали су прилике да се, у великој сали Дома …