Главна / Друштво / Медицинско особље и директорка ДЗ Куршумлија обишли светиње Косова и Метохије и општину Грачаница

Медицинско особље и директорка ДЗ Куршумлија обишли светиње Косова и Метохије и општину Грачаница

Медицинско особље Дома здравља Куршумлија са директорицом Уранијом Петровић данас је посетило Косово и Метохију и наше највеће светиње са ових простора. Посетили су манастир Високи Дечани, Свете Архангеле, Пећку Патријаршију, Богородицу Љевишку  и за крај манастир Грачаницу као и општину Грачаница где их је дочекао председник Срђан Поповић и директорка Дома здравља Грачаница Мирјана Димитријевић. Разлог и организација посете Косову и Метохији је захвалност општине Грачаница овим хуманим људима из Дома здравља Куршумлија јер су успешно и ефикасно спровели вакцинацију грађана централног Космета.

Директорка Дома здравља Куршумлија Уранија Петровић каже да је веома задовољна процесом вакцинације и самом организацијом процеса, а посетом манастирима на простору КиМ, како је истакла, осетила је духовни мир и лепоту.

„Процес вакцинације грађана протекао је у најбољем могућем реду, сарадња је била изузетна, унапред смо се договарали са координаторима преко дикректорице Дома здравља Грачаница Мирјане Димитријевић. Вакцине смо давали свим грађанима централног Косова и Метохије, максимално смо се трудили да свима изађемо у сусрет. Морам да нагласим, да имамо све врсте вакцине и по жељи грађана смо вакцине и давали“, каже за РТВ Грачаница Уранија Петровић.

Петровић је додала и да је до сада у Куршумлији вакцинисано 17.000 наших грађана од тога 8.500 првом дозом.

„ Захваљујући пре свега Канцеларији за Косово и Метохију, која нам је омогућила да наше становништво вакцинишемо у централној Србији, ми данас немамо новооболеле већ дужи период. Желим да се захвалим и колегама из Дома здравља Куршумлија,  у коме је  вакцинисано комплетно становништво са централног дела Косова укључујући и Штрпце и Метохију. Они су показали велику хуманост и организованост за наше људе који су одавде одлазли на вакцинацију“, рекла је директор ДЗ Грачаница Мирјана Димитријевић.

Добродошлицу им је пожелео председник општине Грачаница Срђан Поповић који је рекао да му је велика част и задовољство што је угостио ове дивне и хумане људе из Куршумлије.

„Медицинско особље из Куршумлије одрадило је један феноменалан посао, а томе сведочи наш народ који се код њих вакцинисао, похвалио бих и ДЗ Грачаница и дикреторицу који су исто тако одрадили одличан посао, односно, учинили све да се наш народ успешно вакцинише на један професионалан начин. Наша држава и наш председник Александар Вучић учинили су све да наш народ не оскудева ни у чему на Косову и Метохији“, истакао је Поповић.

Поповић додаје да су Општина и ДЗ Грачаница ову посету КиМ организовали као гест захвалности медицинском особљу ДЗ Куршумлија.

 

Check Also

Одржан први турнир у стоном тенису у Грачаници

У организацији Стонотениских клубова Косова и Метохије одржан je  први Видовдански турнир у стоном тенису под …