Главна / Економија / Е.Србија / Чадеж: Пандемија је била кључна за дигитални развој

Чадеж: Пандемија је била кључна за дигитални развој

Пандемија вируса корона била је кључна за развој иновација, она је показала да су људи најкреативнији у тешким временима и да могу да пронађу одговоре на све изазове, изјавио је данас председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж.

Говорећи на отварању скупа “Белграде Вентуре форум 2021”, Чадеж је истакао да су људи пронашли начин како да економија настави да ради и буде динамична, упркос ограничењима.

Према његовим речима, Србија је данас добро место не само за инвестирање већ и за развој иновација, јер је, како каже, Влада Србије створила услове за бржи дигитални развој.

Чадеж је навео да је поред пакета за развој дигиталних бизниса и пореских олакшица, Влада Србије увела у основне школе информатику као обавезан предмет, тако да деца сада одрастају уз језик кодирања.

Истакао је и да је дигитализација променила традиционални начин пословања, да се данас дигитализују не само велика предузећа већи и пекаре и фризери.

Чадеж је истакао да је дигитална економија један од основних приоритета Владе Србије и додао да је поносан на ту одлуку.

“Белграде Вентуре форум 2021” је један од највећих иновационих и инвестиционих форума на Балкану који је током две деценије окупио хиљаде инвеститора, корпоративних извршних радника и стартапа.

Они стварају јединствену мрежу која се простире на више од 30 земаља и четири континента која је отворена за све и ствара значајне пословне везе.

Извор: Танјуг

Check Also

Oбележен Међународни дан реке Дунав уз јединствени концерт класичне музике на Рамској тврђави

Поводом обележавања Међународног дана реке Дунав, ЈВП „Србијаводе“ је организовало догађај под називом „Откриј Дунав“ …