Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржано прво рочиште на суђењу за убиство Оливера Ивановића

Одржано прво рочиште на суђењу за убиство Оливера Ивановића

Изјашњавањем шесторо оптужених да нису криви, суђење за убиство Оливера Ивановића ушло је у претпретресни поступак. Након уводне речи специјалног тужиоца, реаговали су адвокати оптужених бројним приговорима. Браниоци су поименично указивали да у оптужници, ни у трећем читању није ништа измењено као и да нема нових доказа који би могли да оправдају држање оптужених у притвору.

Адвокат Јована Филиповић, бранилац Силване Арсовић, једне од шесторо оптужених у случају убиства Оливера Ивановића, истакла је да је тужилац изнео нове тврдње о безбедносним камерама, али опет без икаквих доказа.

“Тужилац је изнео тврдње да је Силвана Арсовић укључила камере које је претходно искључила једна безбедносна служба, али поново без доказа. Одбрана је захтевала да се докази прибаве, с обзиром на то да је терет доказивања кривице на тужилаштву, а не на одбрани. Не постоји ни један доказ да је она умешана у организовану криминалну групу и да потврди основану сумњу за дела која јој се стављају на терет”, истакла је адвокатица Филиповић.

“Ово суђење трајаће доста дуго, имамо чак стотинак сведока који су предложени, сматрам да је то непотребно. Раде Басара је у притвору скоро две године, сматрам да  притвор треба укинути, или га заменити неком другом мером”, истако је Том Гаши, адвокат који у овом поступку заступа Радета Басару.

Замерка бранилаца на рад тужилаштва била је и због позивања Марине Ивановић, прве супруге Оливера Ивановића, и то у својству оштећене, од које се тражило да се изјасни да ли се придружује кривичном гоњењу. Због примедбе бранилаца да су права и обавезе оштећених врло важне и да је потребно време за њихову уводну реч, тражило се одлагање суђења.

Наставак суђења за убиство Оливера Ивановића заказано је за 30. август. Због паузе од близу два месеца, сви адвокати за своје оптужене су тражили пуштање уз кауцију или кућни притвор, о чему ће суд накнадно донети одлуку.

Check Also

Настављени протести грађана на северу

Ноћ на Северу Косова и Метохије је протекла мирно. Срби се и даље окупљају у …