Главна / Вести / Србија / Вучић: Плашим се тешког погоршања ситуације већ током лета

Вучић: Плашим се тешког погоршања ситуације већ током лета

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да нам бројеви заражених од короне расту и да се плаши да ћемо већ током лета имати тешко погоршање епидемиолошке ситуације.

“Плашим се да ћемо пре јесени имати тешко погоршање, већ на лето”, рекао је Вучић је одговарајући на питања новинара у Специјалној болници за цереброваскуларне болести “Свети Сава”.

Каже да су, бројеви, још увек не тако велики, али да је лоше то што се бележи њихов пораст, као и да страхује од нових сојева ковида 19.

Председник је казао да ће до 1. септембра бити завршена изградња нове ковид болнице у Новом Саду, као и да тренутно имамо довољно свих апарата и лекова.

Рекао је да су му се сви смејали када је Србија набављала лек за лечење короне, а да је сада ЕУ донела одлуку да је реч о најбољем леку против короне.

Вучић је налгасио да је Србија на време набавила тај лек као и све друго, због чега сада нема проблеме ни са апаратима, нити лековима и болничким и људским капацитетима.

Напоменуо је да свако повећање броја заражених и погоршање епидемиолошке ситуације убија економски развој Србије и стопу раста и да се зато веома пажљиво прати нова епидемиолошка ситуација.

На питање да ли је било неопходно организовати конференцију за медије унутар болнице пошто има пуно људи, Вучић је рекао да је он крив због тога и извинио се пристунима и додао да то није конференција већ одговарање на питања новинара, као и да није очекивао да ће доћи толики број медијских екипа.

“Зашто сте дошли да ми поставите питање ако сте забрнути за своје здравље”, одговорио је Вучић новинарки која му је поставила питање и додао да то разуме као лицемерје.

Овде вас има 30 и извинитие што се не понасамо одговорно, нисам мислио даће вас бити толико, поручио је Вучић.

Додао је да је пре неки дан у Хали Пионир било између 5.000 и 6.000 људи и да то онда није никоме сметало.

Вакцинишемо све туристе у карантину

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да се вакцинишу сви туристи који уђу у Србију и остану у карантину, а да то важи и за држављане Индије.

Вучић је, одговарајући на питање у вези наводних карантин туриста, односно што све више Индијаца долази у Србију где се задржавају и настављају ка Блиском истоку, те питање да ли је то иризик по јавно здравље, рекао да први пут чује за „карантин туристе“.

„Рекли смо да све људе који остану у карантину вакцинишемо одмах, а тако и Индијце и све друге“, објаснио је он.

Вучић је казао да они долазе са негативним ПЦР тестом, да се први дан по доласку вакцинишу, и да четвртог дана поново раде ПЦР тест.

„Постоји код нас код космополитски оријентисаних људи, а ксенофобија је, да се траже разлози што би требало некоме нешто да забранимо“, констатовао је он.

Вучић је казао да би хотељери, ако не би дозволио долазак туриста, рекли забравио им је Вучић да имају госте из Индије.

Извор: Танјуг

Check Also

Вучић: У Охрид не путујем са порукама, већ заступам интересе државе Србије и нашег народа на КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се нада пристојном разговору у Охриду и могућности да …