Главна / Друштво / Мештани Грачанице спас од врућина проналазе на базену “Хацијенда”

Мештани Грачанице спас од врућина проналазе на базену “Хацијенда”

Ако су вас забринуле метеоролошке прогнозе по којима се наредних дана очекује прави тропски талас са температурама изнад 30 степени, не очајавајте – током врелих летњих дана имаћемо где и да се освежимо јер је сезона купања на базену „Хацијенда“ већ увелико почела. Иако је прошла година због још актуелне епидемијске ситуација за власнике базена била катастрофална, ова сезона почела је нешто боље каже за РТВ Грачаница менаџер Петар Младеновић.

“Ове године је сезона знатно боље почела у односу на прошлу и мере против коронавируса су много блаже. Прошле године су нас затворили у сред сезоне и претрпели смо велику штету, док су затворени базени имали дозволу за рад. Број купача је био већи по отварању базена, сада их је већ мање, али и сезона одмора је почела. Ми имамо око 100 купача дневно сваког дана, углавном су то млађе генерације, наравно има и старијих љубитеља пливања. Што се антиковид мера тиче, дезинфекција руку је обавезна по уласку на базен, дистанца између столова, као и ограничење броја људи у базену”, каже Младеновић.

Ово купалиште је савршено место да се опустите током недеље у  врелим летњим данима. Постало је центар за омладину јер поред коришћења базена они организују и журке на отвореном.

“Већ смо организовали две журке које су биле јако посећене, а већ сутра нам долази познати репер Nucci и то ће бити један велики концерт фестивалског типа. Планирамо што више журки ове године јер се показало као добро и успешно, а и привлачи младе људе”, додаје менаџер базена “Хацијенда”.

Поред забавних садржаја на базену постоје и садржаји едукативног карактера, те ће ускоро почети школа пливања.

“Од 15. јула почиње школа пливања и ватерпола коју организује наш прослављени ватерполиста Никола Рађен, такође, поред те школе ту је и карате клуб “Сенши” који своје редовне тренинге одржава код нас”, додаје Младеновић.

Тим младих људи који овде ради свакодневно труди се да се купачи осећају сигурно, заштићено, да им буде угодно и забавно. Базен “Хацијенда” се налази изнад Грачанице и далеко је од гужве и буке што вам гарантује мир и одмор.

Check Also

Ракић: Мислим да ћемо добити ЗСО, став Америке јасан

Вељко Ракић из Института за промоцију владавине права изјавио је данас да сматра да ће …