Главна / Друштво / Дом здравља у Грачаници организовао акцију мерења нивоа шећера у крви и крвног притиска

Дом здравља у Грачаници организовао акцију мерења нивоа шећера у крви и крвног притиска

Са ублажавањем епидемиолошких мера Дом здравља у Грачаници поново је покренуо акцију која за циљ има превенцију у заштити здравља. Као и ранијих година у импровизованој амбуланти на отвореном  пролазницима су се пружале здравствене услуге у виду мерења крвног притиска, шећера у крви и телесне тежине.

“Хтели смо да искористимо овај повољан моменат епидемијске ситуације и да за наше кориснике организујемо акцију у којој смо свим нашим посетиоцима измерили ниво шећера у крви и притисак, а поред тога поразговарали смо са њима о  користи здраве исхране и здравог начина живота. Напоменули смо и то да је физичка активност саставни део здравог начина живота”, истакао је Владимир Петковић, координатор Саветовалишта за дијабетес у Дому здравља у Грачаници.

Поред пружених здравствених услуга, посетиоци су од здравствених радника добијали и савет о понашању у врелим летњим данима.

“Требало би, колико је год то могуће, избегавати излагање сунцу и оно што је врло битно јесте рехидратација и  унос што више воде у организам”, казао је Петковић.

У зависности од епидемиолошке ситације, акције превенције у заштити здравља биће периодично организоване и у будуће.

Check Also

Почело летње рачунање времена

Летње рачунање времена почело је ноћас померањем часовника за један сат унапред, са два на …