Главна / Вести / Косово и Метохија / Лепосавић: Тодић уручио поклоне најуспешнијим ученицима основних и средњих школа

Лепосавић: Тодић уручио поклоне најуспешнијим ученицима основних и средњих школа

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић данас је уприличио пријем за најбоље ученике из основних и средњих школа, носиоце Вукових диплома и ђаке генерације и уручио им књиге и таблет рачунаре.

Тодић је овом приликом честитао награђеним ученицима на великом успеху који су постигли, пожелевши им да и у наставку школовања наставе са пуно успеха као и до сада.

“Данас је предиван догађај у нашој општини, приредили смо пријем за наше најбоље ученике. Свесни смо да није ни мало лако у континуитету бити ученик са свим петицама. Свесни смо колико треба рада и труда да би тај континуитет трајао. Ми то препознајемо, а овим скромним поклонима и пријемом желимо да им се захвалимо и да честитамо на постигнутом успеху. Све честитке и родитељима ових ђака као и просветним радницима који су били уз ову децу и радили са њима. Општина је ту да подржи и помогне, да обезбеди што квалитетније услове за стицање и унапређење  знања, како би ова деца једног дана била стуб развоја и напредка не само локалне саоуправе, већ и наше државе. Они су наша будућност”, рекао је Тодић.

Он је додао да ће се локална самоуправа уз помоћ и подршку државе Србије, потрудити  да створи и обезбеди повољнији амбијент и радна места  како би се наши млади људи који су зарад образовања отишли у друге градове широм Србије, вратили у место одакле су им корени.

Награђени ученици иразили су захвалност председнику општине на урученим поклонима и истакли да ће су трудити да у наставку школовања оправдају епитет најбољих ученика.

“Велика ми је част што сам постала носиоц Вукове дипломе. Такође, част ми је што сам била ученик Средње школе ‘Никола Тесла’ са толиком подршком од професора, родитеља и нашег директора школе. Велика ми је част што сам присуствовала данас овде на додеди награда”, рекла је ученица Емилија Миладиновић .

Задовољство није крила ни најбоља ученица Основне школе ‘Лепосавић’ Милица Симић.

“Завршила сам као ђак генерације и то ми је велика част. Данас на додели награда било нас је пуно и ова награда ми много значи. Зхаваљујем се још једном председнику општине на овим поклонима који ће бити додатни подстрек у наставку школовања”, рекла је Милица Симић.

Директорка ОШ “Лепосавић” Силвана Маговчевић истакла је да је поносна на своје ученике што су и упркос пандемији и ограничењима успели да остваре овакве резултате.

“Велика је част што имамо оволики број носица Вукових диплома који су својим трудом и залагањем, својим резултатима и успесима на такмичењима показали да стварно заслужују ову награду”, рекла је Маговчевић.

Данашњем пријему присуствовао је и декан Учитељског факултета у Призрену са Привременим седиштем у Лепосавићу проф. др Радомир Арсић, који је такође честитао ученицима на постигнутом успеху, рекавши да и будућем периоду наставе са радом и образовањем, а за најбоље ће увек имати места што се запослења тиче.

Награде је данас примило тридесет ученика три основне и две средње школе, од тог броја њих пет су ђаци генерације.

Извор: Косово Онлајн

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …