Главна / Вести / Србија / Селаковић са учесницима Летњег кампа за српску децу из региона

Селаковић са учесницима Летњег кампа за српску децу из региона

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић угостио је данас учеснике Летњег кампа за српску децу из региона, њих 44, који од 4. до 9. јула бораве у Новом Саду и Београду.
У групи деце узраста од седам до 14 година су млади из Уздоља, Вира, Куле Атлагића, Ислама Грчког, Радучића, Нунића, Задра, Брибира, Ђеврсака, Риђана, Оџака, Босанског Грахова, Дрвара, Босанског Петровца и Гламоча.

Селаковић је учесницима Летњег кампа пожелео угодан боравак у Београду,посебно онима који први пут посећују српску престоницу,и рекао им да су увек добродошли, јер је Београд њихов дом, као што је дом и свих Срба у региону.

“Овде међу вама има и оних из Далматинског Косова “, приметио је министар и додао да Срби никада не могу да побегну од Косова нити то треба да ураде.

“То је део наше душе, нашег идентитета, нашег генетског кода, наш највећи мотив да истрајемо у борби за очување нашег идентитета и суверенитета “, истакао је Селаковић.

Децу из региона, учеснике Летњег кампа, поздравила је и супруга председника Србије, Тамара Вучић.

Она је рекла да се нада да ће сви они из Београда понети само лепе, фине и танане емоције и да ће му се увек враћати.

“Београд је ваш град, као што је Србија и васа земља. Овде сте увек добродошли“, поручила је Тамара Вучић.

Летњи камп за српску децу из региона организују посланица Сања Лакић и Душко Чутило, директор Покрајинског фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Кризни штаб: Школски распуст остаје од 31. децембра

Кризни штаб донео је данас одлуку да се школски распуст не помера и он ће …