Главна / Вести / Косово и Метохија / Почиње реализација програма „Подршка и оснаживање жена у пољопривреди“

Почиње реализација програма „Подршка и оснаживање жена у пољопривреди“

На иницијативу председника општине Грачаница Срђана Поповића данас је и званично започела реализација пројекта „Подршка и оснаживање жена у пољопривреди“. Меморандум о сарадњи данас су потписали директор општинског одељења за економски развој Небојша Миловановић и директорица Агенције за регионални развој Мрика Мацуља.

У циљу унапређивања положаја жена и њиховог социо -економског положаја председник општине Грачанице Срђан Поповић недавно је са Регионалним развојним центром и Агенцијом за полну равноправност  договорио реализацију програма који ће женама из руралних подручја омогућити да путем развоја пољопривреде покрену сопствени посао.

Меморандум о сарадњи на реализацији пројекта „Подршка и оснаживање жена у пољопривреди“ данас су потписали директор општинског одељења за економски развој Небојша Миловановић и директорица Агенције за регионални развој Мрика Мацуља.

Пројектом ће бити обухваћено најмање 8 жена  са територије општине Грачаница које до сада бавећи се пољопривредом нису могле да започну сопствени посао. У склопу програма њима ће бити омогућена обука као и присуп субвенцијама путем Дирекције за пољоприведу.

Пројектом је предвиђена донација женама путем доделе опреме у вредности од 1000 до 1500 евра а укупна вредност пројекта је 15 500 евра које заједнички финансирају општина Грачаница и РРЦ као  други заступник меморандума.

Председник општине Грачаница Срђан поповић казао је да општина Грачаница остаје посвећена унапређењу положаја жена и да је ово само један од примера којим то испуњава.

„Општина Грачаница припада општинама које имају велике пољопривредне ресурсе и вредне људе којима је пољопривреда једини извор прихода. Ми као општина вршимо стална улагања у пољопривреду али ово је иделан прилика да помогнемо и домаћицама да започну свој посао и дамо мотивацију и осталима да вредно раде а ми ћемо у сардњи са нашим партнерима помоћи да свој труд и наплате и живе пристојно од свог рада“, казао је Поповић.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

У Грачаници још четири особе заражене короном

На територији општине Грачаница у последња 24 сата четири особе оболелеле су од Ковида 19, …