Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Наставља се прогон Драгице Гашић и читавог српског народа пред очима света

Српска листа: Наставља се прогон Драгице Гашић и читавог српског народа пред очима света

Српска листа најоштрије је осудила насиље над Драгицом Гашић и њеним пријатељем Вуксаном Гојковићем чије је возило данас демолирано у Ђаковици.

Српска листа оценила је да се данашњим инцидентом наставља прогон Драгице Гашић и читавог српског народа пред очима света, уз ћутање представника међународне заједнице на Косову и Метохији али и Бриселу.

“Данас је Вуксану Гојковићу, који доноси храну и потрепштине Драгици Гашић у Ђаковици демолирано возило док је био код Драгице у посети, а за извршиоцима се, као по обичају трага, и никада неће бити процесуирани”, наводи се у саопштењу.

Очигледна је, како кажу из Српске листе, намера да се Драгица, али и сви људи који јој помажу, обесхрабре, уплаше и одустану од права на живот, права да буду своји на своме.

“Ћутање међународних представника се може карактерисати као класичан пример саучесништва у овом прогону, што дубоко погађа српски народ који је до сада навикао на антисрпско деловање косовских институција, те је ово новина у нашим животима. Српска суза нема родитеља, је најбољи опис онога што се дешава нашем народу од 1999. године на овамо, а што је интензивирано у последњих неколико месеци”, закључује се у саопштењу Српске листе.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …